COLLAGEN COCKTAIL

A Collagen Cocktail egy összetett készítmény, legfontosabb hatóanyagai között szerepel az I-es típusú hidrolizált kollagén, a hialuronsav és az elasztin.

A hatóanyagok bemutatása

Hidrolizált kollagén

A hidrolizált kollagén a kollagén azon formája, mely könnyen felszívódik és beépül, I-es típusú kollagén esetén kifejezetten a bőrben lévő kollagént pótolhatjuk.

A kollagén a szervezetünkben is előforduló fehérje, csontjaink, ízületeink, belső szerveink és bőrünk rugalmasságát biztosítja. 30 éves korunk után szervezetünkben a kollagéntermelés lelassul, ennek következményei nagyjából 40 éves korban látszanak először. Kollagén hiányában bőrünk veszít a tónusából, ráncok alakulnak ki, melyek idővel elmélyülnek. Kollagént pótolhatunk annak érdekében, hogy a ráncok megjelenését késleltessük, illetve azért, hogy a már meglévő ráncokat halványítsuk.

Hialuronsav

A hialuronsav ugyancsak a bőr megjelenésén javít, valamint támogatja a kollagén beépülését. Rendszeres alkalmazásával ízületi problémákat is kezelhetünk vagy megelőzhetünk vele.

Elasztin

Az elasztin a kollagénhez hasonló fehérje, ebből következően feladata szintén hasonló. A bőrben rugalmas szálakat, úgynevezett elasztin-hálókat képez, így kialakítva a bőr rugalmassgát. Külsőleg és belsőleg egyaránt lehet alkalmazni: külsőleg hidratál, belsőleg pedig javítja a bőr rugalmasságát, továbbá feszessé teszi a bőrt.

Egyéb hatóanyagok

A Collagen Cocktail a fent említett összetevők mellett tartalmaz A-vitamint, C-vitamint, B7-vitamint (biotin) és cinket. A-vitamin szükséges a szem és a bőr egészségének kialakításához, ebben az esetben azonban inkább a bőrre gyakorolt hatását használjuk ki. A-vitamin jelenlétében a bőrsejtek könnyen növekedésnek indulnak, a bőrsejtek cseréja (hámlás) gyorsabban végbemegy, tehát a bőr megújul.

A biotin és a cink elengedhetetlen a bőr és a haj egészségének megőrzéséhez. A biotin ezen kívül segít fenntartani a normális metabolizmust, a cink pedig javítja a sejtszaporodást.

Adagolás

Naponta 30ml Collagen Cocktailt fogyasszunk el vízben oldva vagy magában. Lehetőség szerint az esti órákban fogyasszuk el.

Hialuronsav termékek
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!