KOLLAGÉN

A kollagén az egyik legelterjedtebb fehérje, szervezetünkben számos helyen, különböző formákban megtalálható. A sejtek közötti tér felépítésében vesz részt, biztosítja a csontok rugalmasságát, továbbá segíti a porcszövet felépítését. Különböző típusú kollagénmolekulák léteznek mindegyik típust római számmal jelöljük. A legfontosabb típusokat az alábbi táblázatban láthatjuk.

Kollagén típusaLeírás
I.Az emberi testben leggyakrabban előforduló kollagéntípus. Megtalálhatjuk az inakban, a bőrben, az érfalakban, a szem szaruhártyájában és a fogakban.
II.A porcok fő alkotóeleme, megtalálható a porckorongokban és a csarnokvízben is.
IX.Kifejezetten a porcokban fellelhető kollagéntípus, a II-es típusú kollagénnel együtt építik fel a porcokat.
X.Porcokban.
XI.Porcokban.

Mikor van szükség a kollagén pótlására?

Minden ízületi porckopással járó állapotban ajánlott a kollagén pótlása kezelés céljából, intenzív sportolás esetén pedig a porckopást megelőzendő. Amennyiben kialakult porckopást kezelnénk, a kollagén mellett érdemes hialuronsavat is alkalmazni, ízületi gyulladás és fájdalom esetén pedig ajánlott a kurkuma- vagy a zöldkagyló-kivonat. Ha bőrünket szeretnénk szépíteni, ugyancsak ajánlott a kollagén, szintén a hialuronsavval kombinálva. A kezelést kiegészíthetjük biotinnal, E-vitaminnal vagy A-vitaminnal.

Mi a hidrolizált kollagén?

A kollagén alapvetően egy nagy fehérjemolekula, amit az emésztés során kisebb komponensekre, úgynevezett peptidekre bontunk. Ez a folyamat az emésztés számára igen megterhelő és elképzelhető, hogy nem sikerül 100%-ban feldolgozni és beépíteni a kollagént. A kollagén hidrolizálása után kapjuk a kollagén-peptideket, mely így lényegesen könnyebben emészthető és beépíthető. Érdemes tehát a hidrolizált kollagénnél maradunk, ha kollagént szeretnénk pótolni, mind porcépítés, mind bőr-regenerálás esetén.

Hialuronsav termékek

Herbiovit Collagen BeautyComplex kapszula 60 db

Herbiovit Collagen Beauty Complex kapszula 60 db

Hidrolizált marhakollagént, hialuronsavat és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény a bőr rugalmasságának és feszességének megőrzéséért.

Ár: 2990 Ft
Megnézem

Interherb Kollagén &Hyaluronsav Szépségformula INTENSE tabletta 30db

Interherb Kollagén & Hyaluronsav Szépségformula INTENSE tabletta 30db

Nagydózisú és kiváló biohasznosulású hidrolizált kollagén peptidet és hialuronsavat, valamint a bőr egészségében szerepet játszó vitaminokat (A- és C-vitamin, Biotin) tartalmazó komplex készítmény.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!