Hialuronsav rendelése

ÉRDEKESSÉGEK

A hialuronsav előnyös tulajdonságait nemcsak ízületi problémák esetén vagy a szépségápolásban használhatjuk ki. Számos más területen bizonyult már hasznosnak, lássuk a részleteket!

Ortopédia és sportorvoslás

Súlyos porckopás vagy más ízületi betegségek esetén, hialuronsavat fecskendezhetnek az ízületi résbe, így a hialuronsav azonnal a megfelelő helyre jut és fejti ki hatását. A hialuronsav-injekcióval jelentősen javítható a betegek állapota, a mozgáskorlátozottság enyhül vagy megszűnik, a fájdalom és a gyulladás szintén felszámolható. Az injekciós kezelés nagy előnye, hogy megállítható vele a további porckopás.

Urológiai problémák

Az interstitialis cystitis (fájdalmas hólyag szindrómát) kiválóan lehet kezelni hialuronsavval. A fájdalmas hólye szindróma tünetei között szerepel a tartós vizelési inger, gyakori vizeletürítés, melynek során általában kevés vizelet távozik, medencetáji fájdalom, illetve a krónikus kismedencei fájdalom. Általában nem-szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazásával kezdődik a kezelés, de bizonyos antidepresszánsok is hozhatnak javulást. Amennyiben a klasszikus gyógyszerezés nem hoz kellő eredményt, szóba jöhet a hialuronsavas kezelés. Ilyenkor a hólyagot feltöltik egy hialuronsavat tartalmazó folyadékkal, tehát közvetlenül a hólyag felületét kezelik. Ezzel a kezeléssel a hólyagfal nyálkahártyája helyreállítható, ennek következtében a a gyulladás enyhül és a fájdalom is megszűnik.

Fül-orr-gégészet

A hialuronsavat nyálkahártyán ugyanolyan hatékonysággal lehet alkalmazni, mint belsőleg vagy külsőleg. Hatását azáltal fejti ki, hogy nedvesen tartja a nyálkahártyát, annak funkcióit javítja, ezáltal segíti a különböző kórokozók, allergének, szennyező anyagok kiürülését. Hialuronsavas kezeléssel csökkenthetők bizonyos krónikus légúti panaszok. Támogatja a nyálkahártya regenerálódását műtétek vagy műszeres beavatkozások után, vírus és bakteriális fertőzések esetén felgyorsítja a gyógyulást.

Kiegészítő kezelésként a hialuronsav jó hatással lehet fülkürt hurut, gennyes középfülgyulladás, nátha és orr nyálkahártyát érintő gyulladások esetén.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!